• Actueel
  • LET OP bij verlengen GPI-certificaten tussen 21 september en 22 december a.s. voor API-gebruikers

LET OP bij verlengen GPI-certificaten tussen 21 september en 22 december a.s. voor API-gebruikers

Belangrijk bericht voor kandidaten, kandidatenbeheerders én gebruikers van de API (LMS- en toegangsregistratie-gebruikers) over kandidaten die hun certificaten moeten verlengen in de periode tussen 21 september 2021 en 22 december 2021. 

De huidige GPI (3.0) is op 21 september 2020 live gegaan. De nieuwe GPI (4.0) zal 23 november (ca 9.00 uur) 2021 live gaan. Om te voorkomen dat kandidaten die vanaf 21 september 2021 twee keer dezelfde GPI moeten doen, verlengen we de geldigheid van de certificaten van die groep kandidaten tot 22 december 2021. Dit geeft een extra maand speelruimte ten opzichte van de releasedatum van de GPI 4.0. 

Door middel van een batchactie door eX:plain worden alle examens (ongeveer 20.000) die het betreft gemuteerd, waarbij zowel de slagingsdatum als de herinneringsdatum zijn aangepast. Deze geüpdatete gegevens zijn hierdoor ook direct inzichtelijk in het GPI-Register, via zowel onze website als de API. De bijbehorende pdf-bestanden worden in de loop van de komende week overschreven zodat deze geüpdatete gegevens ook daarop weer terug te vinden zijn.

Let op: voor gebruikers van de API (LMS’en en toegangsregistratiessystemen) en bedrijven die zelf notificaties e.d. versturen 

Gebruikers die met onze API gekoppeld zijn aan de GPI-applicatie en hiermee resultaten ophalen vanuit een eigen applicatie zullen hierdoor opnieuw resultaten moeten ophalen voor deze al behaalde examens die binnen de eerder gecommuniceerde datumrange liggen (21-9-2020 en 22-12-2020). Gebeurt dit niet, dan zal een verschil ontstaan tussen de aanwezige slagingsdatums in de applicaties van de klanten en de daadwerkelijke slagingsdatums in onze database. Dit zal geen ernstige technische problemen opleveren, maar kan wel zorgen voor verwarring.

Voorkom interne verwarring en onnodige vragen

Om onnodige verwarring en vragen te voorkomen roepen we betrokkenen op deze informatie met de juiste personen in de organisatie te communiceren.

Er is een export gemaakt van alle relevante informatie per organisatie die nodig is om via de API opnieuw resultaten op te kunnen halen. Neem gerust contact op met ons als deze gegevens vereist zijn voor een update aan jullie kant. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Servicebericht eX:plain (pdf, 02-09-2021)

 

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op Twitter en doe mee in onze LinkedIN groep.