• Actueel
 • Generieke Poortinstructie GPI 2.2 live

Generieke Poortinstructie GPI 2.2 live

1 januari 2018 is de GPI online gegaan. Deze is inmiddels door een groot deel van de bouwsector gevolgd. Op basis van feedback en suggesties hebben we de bestaande GPI én GPI-website verbeterd. Dit nieuwsbericht bevat een overzicht van de opvallendste veranderingen.

Veranderingen GPI-website

 • Wellicht in de categorie ‘nice tot have’: de homepage van de GPI bevat onderaan de pagina ‘quotes’ van GPI betrokkenen. Deze quotes gaan over alles rondom veiligheid. Ze kunnen mensen motiveren en stimuleren om ook een GPI te doen en om samen aan veiligheid te werken. Het is een carrousel van 10 quotes geworden. Met een frequentie van 10 seconden komt er een nieuwe voorbij. We nodigen alle betrokkenen van harte uit om ook een quote aan leveren voor de carrousel!
  quote
 • Veel mensen hebben vragen. Bijvoorbeeld over inloggen, over het uitnodigen van medewerkers voor herhalingstoetsen of over privacy. Uiteraard kunnen mensen de klantenservice mailen of bellen, maar heel vaak is het antwoord ook te vinden in de Veelgestelde vragen. De lijst met vragen was heel lang geworden. In deze release hebben we de Veelgestelde vragen gecategoriseerd en is er een zoekveld toegevoegd. Daarin kun je je vraag eenvoudigweg intypen en direct bij het antwoord uitkomen (als de vraag in de database staat uiteraard). De klantenservicepagina bevat daarnaast een actuele top-3 van veel gestelde vragen. Die kan dus steeds wijzigen.
  gpi 2.2. zoeken
 • Voor bedrijven die gebruik maken van een LMS (via de GPI-API-koppeling) is het nu mogelijk om, de vier, e-mailberichten vanuit het GPI-systeem aan of uit te laten zetten door ons. De contactpersonen van de API-gebruikers kunnen hiervoor contact opnemen met onze applicatiebeheerder.
 • Ook is het voor GPI-API-gebruikers nu mogelijk om groepen aan te maken, op te vragen en kandidaten te koppelen aan nieuwe groepen.
 • We hebben al eerder gecommuniceerd dat Microsoft en dus wij ook, mensen afraden de webbrowser IE11 nog te langer te gebruiken voor de GPI-applicatie. IE11 wordt door Microsoft niet meer onderhouden. Doordat de GPI-applicatie wel steeds wordt geüpdatet, is de gebruikerservaring in IE11 niet meer optimaal. Ook wij zullen daarvoor geen ondersteuning meer bieden. Als je inlogt in je GPI-account krijg je een pop-up met deze melding in beeld.
 • Wij sturen vanaf eind januari 2020 ook nieuwsbrieven om bedrijven en medewerkers regelmatig te kunnen informeren over alle ontwikkelingen en updates rondom de GPI. Alle medewerkers die inloggen in hun account (bijvoorbeeld voor het doen van een herhalingstoets) vragen we eerst om toestemming voor deelname aan de nieuwsbrief. Dit is later altijd weer te wijzigen.
 • Eind januari 2020 start ter ondersteuning van de GPI een bewustwordingscampagne. In de bouwwereld krijgen we al regelmatig boodschappen over veilig werken. Daarom hebben wij gezocht naar een onderscheidende manier om de veiligheidsboodschap op een andere manier over te brengen. De campagne bevat o.a. 4 korte, speelse, filmpjes die ons op een luchtige manier bewust maken van de valkuilen tijdens het werk (bijvoorbeeld onder tijdsdruk afwijken van de veiligheidsregels), maar verder ook banners, posters enz. De filmpjes en andere ondersteunde materialen zijn vanaf 27 januari 2020 gratis te vinden op eerstveilig.nl. We hebben de communicatiemanagers van de GC-leden al gevraagd om het campagnemateriaal ook in de eigen communicatiekanalen in te zetten.

Meer informatie over de GPI

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer