• Actueel
  • Nieuwe verbeterde versie GPI (3.0) beschikbaar

Nieuwe verbeterde versie GPI (3.0) beschikbaar

Op 1 januari 2018 is de Generieke Poortinstructie GPI online gegaan. Deze is inmiddels door een groot deel van de bouwsector gevolgd. Op basis van feedback en suggesties is de bestaande GPI én GPI-website verbeterd. 

Nieuwe versie GPI beschikbaar 

Ieder najaar - nu voor de derde keer - wordt de GPI aangepast aan de actualiteit. In de animaties zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd (o.a. belang van goede hygiëne, situaties waarbij je niet lekker in je vel zit of last hebt van hoge werkdruk). Ook is er extra aandacht voor bepaalde onderdelen, zoals laden, lossen, hijsen of werken op hoogte. 

De filmpjes, vraagvormen en toetsvragen zijn weer aangepast. Zo zijn er in deze GPI negen nieuwe situatiefilmpjes, waarbij je moet aangeven wat er fout gaat. In een introfilmpje vertellen vijf mannen met verschillende functies uit de praktijk over het belang van de GPI. De toetsvragen zijn zo praktijkgericht mogelijk gemaakt.

De Waarborgcommissie, waarin veiligheidskundigen van verschillende opdrachtnemers en opdrachtgevers zitting hebben, hebben hard gewerkt om weer een waardevolle GPI tot stand te brengen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de input uit ongevallencijfers en van ervaringen uit de praktijk. Naast het verschaffen van een generieke instructie voor de bouw, infra en installatietechniek, hopen we met de GPI het veiligheidsbewustzijn bij iedereen te verhogen. Werken doen we samen, samen werken we veilig!

Het belang van de GPI

GPI-examen beoordeeld met 8 en hoger 

Een jaar lang hebben gebruikers de kans gekregen om het GPI-examen na afloop te beoordelen. Ruim 17.000 kandidaten hebben een cijfer gegeven en waardevolle feedback achtergelaten. 80% gaf de GPI een 8 of hoger. Een cijfer waar de Waarborgcommissie heel trots op is!

Meer informatie over de GPI

#GPI #veiligheid #Bouw #GCVB #Poortinstructie #GPI3 #veiligheidsgedrag

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op Twitter en doe mee in onze LinkedIN groep.