• Actueel
  • Veiligheidsontbijt Onderschrijvers GCVB 19 november 2021 gaan NIET door

Veiligheidsontbijt Onderschrijvers GCVB 19 november 2021 gaan NIET door

Veiligheidsontbijt GCVB

Vanwege de aangescherpte maatregelen en de actuele coronasituatie vinden we het niet verantwoord om het Veiligheidsontbijt fysiek door te laten gaan bij VolkerWessels in Amersfoort. Wij kunnen op zo'n korte termijn ook geen goed digitaal alternatief bieden. Het Veiligheidsontbijt gaat daarom niet door op 19 november 2021.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en eventuele digitale sessies via deze website en de GCVB Nieuwsbrief.

Het fysieke ontbijt wordt verschoven naar 2022.


Ga in gesprek met o.a.
Jan de Ruiter - VolkerWessels

Tijdens dit Veiligheidsontbijt praten we Onderschrijvers graag bij over actuele thema's, zoals Regie op veiligheid, UMA en GPI. In een drietal interactieve sessies gaan we vooral graag het gesprek aan over Veiligheid in Aanbesteding (ViA), Reductie Aanrijdgevaar en Leren van Incidenten. Jan de Ruiter (Voorzitter Raad van Bestuur VolkerWessels) neemt als gastspreker ook deel aan het ontbijt.

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan het ontbijt het complete programma, routebeschrijving, geldende Corona-maatregelen (QR-check) en andere praktische informatie. Houd er rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is. We vragen u, indien mogelijk, gebruik te maken van de trein. NS-Station Vathorst ligt op 8 minuten lopen van VolkerWessels.

Programma

Het programma (ontvangst vanaf 7.00 uur, programma tot 11.00 uur) belooft interessant, actueel en praktisch te zijn. We bespreken tijdens het ontbijt verschillende actuele veiligheidsonderwerpen. Tijdens korte interactieve sessies gaan we graag het gesprek aan.

  7.00 uur     : Ontvangst met ontbijt
  8.00 uur     : Welkom - Jan de Ruiter en Bas Roordink (VolkerWessels)
                         Actuele ontwikkelingen - Koene Talsma (GCVB)
                         Toelichting 'Regie op veiligheid' - Koene Talsma (GCVB)
  8.15 uur     : Persoonlijk Veiligheidsverhaal van Roy de Wijs, beheertechnicus Unica
  8.40 uur     : Start interactieve sessies (3x30 minuten)
10.40 uur     : Veiligheidsbeleving - Jan de Ruiter (Voorzitter RvB, VolkerWessels)
10.55 uur     : Afsluiting
11.00 uur     : Gelegenheid tot napraten
11.30 uur     : Einde bijeenkomst

Tijdens het ontbijt zullen foto- en video-opnamen worden gemaakt. Door deelname geeft u toestemming voor gebruik van deze opnamen.

Interactieve sessies

Praktijk, invoering en handhaving ViA

Henk van Vulpen (Rijksvastgoedbedrijf) en Monique Hollenberg (Arie Hollenberg Sloop & Milieuwerken BV, Onderschrijver GCVB)
De Ondertekenaars van de GCVB nemen vanaf 1 januari 2022 veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten: Veiligheid in Aanbestedingen (ViA). Veel bedrijven, aannemers, onderaannemers en ook architecten- en ingenieursbureaus hebben zich hierop al voorbereid. Hoe ver bent u?

Monique (Commercieel Directeur) deelt ervaringen met de Veiligheidsladder (SCL), certificering en ViA binnen het bedrijf. Henk praat u bij en beantwoordt vragen over de invoering en handhaving van ViA.

"Hoe leer jij van incidenten?"

Anton van Opzeeland (RWS) en Jack Kusters (RWS)
U kent het misschien wel… dat gevoel dat opkomt als iemand is aangereden, van een steiger valt, in zijn hand heeft gesneden of een elektrische schok heeft gehad: Hoe heeft dit opnieuw kunnen gebeuren?

In de bouwsector gebeuren nog te vaak en te veel incidenten. Die leiden dan weer tot gewonde en zelfs dodelijke slachtoffers. Er wordt wel gezegd dat de sector te weinig leert van deze incidenten waardoor niet wordt voorkomen dat ze opnieuw gebeuren. De Governance Code heeft de handschoen opgepakt en deelt kennis en ervaring rond incidenten.

Onder het motto ‘Wat gedeeld kan worden, delen we’ worden incidenten besproken. En dat heeft al heel wat moois opgeleverd. Wat allemaal? Anton en Jack delen graag hun ervaringen en willen uw ervaring gebruiken om het leren samen naar een hoger plan te brengen.

Aanrijdgevaar in de praktijk

Werner van Eck (Heijmans)
De afgelopen jaren gebeurden er op bouwplaatsen nog te veel ernstige incidenten met manoeuvrerende voertuigen en machines. Daarom heeft de GCVB een nieuw beleid opgesteld tegen aanrijdgevaar in de bouw. Vanaf 1 januari 2022 wordt dit beleid voorgeschreven. Ook van u als Onderschrijver van de GCVB wordt verwacht dat u de uitgangspunten van dit beleid toepast.

Hoe werkt het nieuwe beleid en verminderen van aanrijdgevaar in de praktijk? Hoe houd je regie? Dat bespreekt Werner aan de hand van praktische voorbeelden op projecten als de A12 en A1.

Meedoen aan een volgend Veiligheidsontbijt voor Onderschrijvers?

Zodra de datum voor het Veiligheidontbijt 2022 bekend is, ontvangen Onderschrijvers een persoonlijke uitnodiging.

Heeft uw organisatie de GCVB nog niet onderschreven? Kijk hoe u meedoet.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op Twitter en doe mee in onze LinkedIN groep.