• Actueel
  • Veiligheidsontbijt Onderschrijvers GCVB 19 november 2021

Veiligheidsontbijt Onderschrijvers GCVB 19 november 2021

Veiligheidsontbijt GCVB

Op vrijdag 19 november a.s. organiseert de Governance Code Veiligheid in de Bouw bij VolkerWessels in Amersfoort een speciaal ontbijt voor organisaties die de Governance Code hebben onderschreven. Het ontbijt kan gelukkig weer fysiek plaatsvinden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. 

Jan de Ruiter, CEO VolkerWessels neemt als gastspreker ook deel aan het ontbijt.

Tijdens dit Veiligheidsontbijt praten we Onderschrijvers graag bij over actuele thema's, zoals Regie op veiligheid, UMA en GPI. In een drietal interactieve sessies gaan we vooral graag het gesprek aan over Veiligheid in Aanbesteding (ViA), Reductie Aanrijdgevaar en Leren van Incidenten.

Onderschrijvers hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor het ontbijt. U (of een collega) kunt zich hieronder aanmelden (max. 1 persoon per organisatie). Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft uw organisatie de GCVB nog niet onderschreven? Kijk hoe u meedoet.

Aanmelden tot 5 november

Deelname aan het Veiligheidsontbijt is gratis en exclusief voor organisaties die de GCVB hebben onderschreven. Onderschrijvers kunnen zich (max. 1 persoon per organisatie) aanmelden via onderstaand formulier tot 5 november.

U ontvangt voorafgaand aan het ontbijt het complete programma, routebeschrijving en andere praktische informatie. Houd er rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is. We vragen u, indien mogelijk, gebruik te maken van de trein. NS-Station Vathorst ligt op 10 minuten lopen van VolkerWessels.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Tijdens het ontbijt zullen foto- en video-opnamen worden gemaakt. Door deelname geeft u toestemming voor gebruik van deze opnamen.

Programma

Het programma (ontvangst vanaf 7.00 uur, programma tot 11.00 uur) belooft interessant, actueel en praktisch te zijn. We bespreken tijdens het ontbijt verschillende actuele veiligheidsonderwerpen. Tijdens korte interactieve sessies gaan we graag het gesprek aan.

Interactieve sessies

Praktijk, invoering en handhaving ViA

Henk van Vulpen (Rijksvastgoedbedrijf) en Monique Hollenberg (Arie Hollenberg Sloop & Milieuwerken BV, Onderschrijver GCVB)
De Ondertekenaars van de GCVB nemen vanaf 1 januari 2022 veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten: Veiligheid in Aanbestedingen (ViA). Veel bedrijven, aannemers, onderaannemers en ook architecten- en ingenieursbureaus hebben zich hierop al voorbereid. Hoe ver bent u?

Monique (Commercieel Directeur) deelt ervaringen met de Veiligheidsladder (SCL), certificering en ViA binnen het bedrijf. Henk praat u bij en beantwoordt vragen over de invoering en handhaving van ViA.

"Hoe leer jij van incidenten?"

Anton van Opzeeland (RWS) en Jack Kusters (RWS)
U kent het misschien wel… dat gevoel dat opkomt als iemand is aangereden, van een steiger valt, in zijn hand heeft gesneden of een elektrische schok heeft gehad: Hoe heeft dit opnieuw kunnen gebeuren?

In de bouwsector gebeuren nog te vaak en te veel incidenten. Die leiden dan weer tot gewonde en zelfs dodelijke slachtoffers. Er wordt wel gezegd dat de sector te weinig leert van deze incidenten waardoor niet wordt voorkomen dat ze opnieuw gebeuren. De Governance Code heeft de handschoen opgepakt en deelt kennis en ervaring rond incidenten.

Onder het motto ‘Wat gedeeld kan worden, delen we’ worden incidenten besproken. En dat heeft al heel wat moois opgeleverd. Wat allemaal? Anton en Jack delen graag hun ervaringen en willen uw ervaring gebruiken om het leren samen naar een hoger plan te brengen.

Aanrijdgevaar in de praktijk

Werner van Eck (Heijmans)
De afgelopen jaren gebeurden er op bouwplaatsen nog te veel ernstige incidenten met manoeuvrerende voertuigen en machines. Daarom heeft de GCVB een nieuw beleid opgesteld tegen aanrijdgevaar in de bouw. Vanaf 1 januari 2022 wordt dit beleid voorgeschreven. Ook van u als Onderschrijver van de GCVB wordt verwacht dat u de uitgangspunten van dit beleid toepast.

Hoe werkt het nieuwe beleid en verminderen van aanrijdgevaar in de praktijk? Hoe houd je regie? Dat bespreekt Werner aan de hand van praktische voorbeelden op projecten als de A12 en A1.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer