Werkgroep Veiligheid in Techniek (VIT)

De werkgroep wil draagvlak creëren om te komen tot een verdiepingsslag veiliger werken in de sector Techniek. Ze richt zich daarbij met name op de werkzaamheden van technische dienstverleners. Deze sector wordt vanuit de Governance Code Veiligheid in de Bouw nog matig belicht.

Doel

Vanuit de GCVB is het initiatief opgezet voor een werkgroep die inhoudelijk gaat onderzoeken of er een betere aansluiting kan plaatsvinden met de GCVB.

Samenstelling

Persoon Rol
Ronald Velsink
Unica - GCVB
voorzitter
Robert Schraders
Kuipers installatie
Jelle Mol
Heijmans
Mark Wubbels
Homij
Joep Verhoeven
BAM techniek
Marco Bervoets
Van Den Heuvel infra
Willem Schunselaar Paap
Acta Group - GCVB

Activiteiten

De werkgroep komt iedere 6-8 weken bijeen. In eerste instantie wordt geïnventariseerd wat binnen de verschillende organisaties beschikbaar is op het gebied van interne beleid, instructies toolboxen e.d. rond de onderwerpen:

  • werken op (lage) hoogte
  • elektrocutie

De onderwerpen worden daarna uitgewerkt tot een gedragen veiligheidsuitwerking, die moet worden ingebed bij opdrachtgevers.

In de veiligheidsuitwerking moet vanaf het begin van een project duidelijk zijn hoe je op het project met bepaalde veiligheidsaspecten om wil gaan, dit geldt daarna ook voor iedereen die op het project gaat werken (contractuele borging).

Tools

Er zijn nog geen tools ontwikkeld.

Meer informatie

Wilt u inhoudelijke informatie over dit onderwerp? Neem dan rechtstreeks contact op met een van de leden van deze werkgroep. Algemene informatie en vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.