Bent u 17 maart ook Bewust Veilig?

Geplaatst: 13.02.17

Voor alle beroepsgroepen zijn er regels en afspraken die het voor iedereen mogelijk moeten maken om veilig te werken. Ook in de bouw- en installatiesector. En naast de regels zijn er voor alle medewerkers beschermende middelen beschikbaar.

Maar, worden de regels goed nageleefd? En gebruiken we de beschermende middelen? En spreken we elkaar aan op onveilig gedrag? Denk eens terug aan de vorige werkdag, is er toen veilig gewerkt of heeft iedereen weer geluk gehad? Hoe zorgt ú ervoor dat uw medewerkers veilig de dag doorkomen, en aan het einde van elke dag weer gezond naar huis gaan?

Een veilige werkplek lukt alleen wanneer iedereen er bewust mee bezig is. Maar hoe vergroot u dit bewustzijn? Hoe zorgt u ervoor dat iedereen de regels ook naleeft? 

Jaarlijks willen Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie daarom elke derde vrijdag van maart samen met de ketenpartners stilstaan bij onze veiligheid.  In 2017 zijn we daarom op vrijdag 17 maart Bewust Veilig.

Doet u mee? Kijk op www.bewustveilig.com voor meer informatie.

Bent u 17 maart ook Bewust Veilig?

Ondertekenaars

Over de code

In de Governance Code Veiligheid in de Bouw werken opdrachtgevers & opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren. Lees verder.