Roadshow Kennisportaal Constructieve Veiligheid

Geplaatst: 13.11.18

Het rapport van de Ongevallen Raad over de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage van 18 oktober wijst op het belang van het maken van goede onderlinge afspraken en het vastleggen van de verantwoordelijkheden voor alle partijen vanaf het initiatief, ontwerp, uitvoering en gebruik van een gebouw. En ook minister Ollongren geeft in schriftelijke reactie te kennen dat betere afspraken van groot belang zijn!

Recent hebben 18 partijen het initiatief hebben genomen een vervolg te geven op het Compendium Constructieve Veiligheid uit 2008. Het compendium heeft z'n sporen op het gebied van het maken van heldere afspraken al verdiend. Maar sinds het opstellen ervan is de bouw en de maatschappij veranderd. De state of art op dit gebied is inmiddels vervat in een website. Dat maakt de kennis voor een ieder gemakkelijk toegankelijk en kunnen er ook snel aanvullingen worden opgenomen. En zo is het Kennisportaal Constructieve Veiligheid op 27 juni jl. bij Movares in Utrecht gelanceerd.

Voorlichting in november en december

Het Kennisportaal organiseert een roadshow met 4 voorlichtingsmiddagen verspreid over het land:

  • 26 november 14.00 uur, RoyalHaskoningDHV Eindhoven
  • 27 november 14.00 uur, Gemeentehuis Almere
  • 29 november 14.00 uur, ProRail Zwolle
  • 5 december 13.00 uur, Rijksvastgoedbedrijf Den Haag

De locaties worden geheel belangeloos ter beschikking gesteld door de genoemde organisaties. Vandaar dat er aan de deelname geen kosten verbonden zijn.

Meer informatie vindt u op: Kennisportaal Constructieve Veiligheid

Inschrijven voor de voorlichtingsmiddagen kan via de site van Bouwen met Staal.

U kunt ook een mail sturen met uw naam en locatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal plaatsen is beperkt en deelname is gratis!

Roadshow Kennisportaal Constructieve Veiligheid

Ondertekenaars

Over de code

In de Governance Code Veiligheid in de Bouw werken opdrachtgevers & opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren. Lees verder.