Tools

Oplossingen die door GCVB zijn ontwikkeld en geïnitieerd, waarmee de sector handvaten krijgt om veiligheid te verbeteren.

  • Vanaf 1 januari 2022 hanteren opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen of contracten.

  • Sinds 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen van bij de GCVB aangesloten bouw-, utiliteits-, infra- en installatiebedrijven in Nederland.

  • De afgelopen jaren gebeurden er op bouwplaatsen nog te veel ernstige incidenten met manoeuvrerende voertuigen en machines. Het is één van de vijf grootste veiligheidsrisico's in de bouw. Daarom heeft de GCVB een nieuw beleid opgesteld tegen aanrijdgevaar in de bouw. Het is belangrijk dit beleid te kennen en te gebruiken om het risico op aanrijdgevaar te beperken.

  • Vallen van hoogte is één van de vijf grootste veiligheidsrisico's in de bouw. Hoewel het aantal ongevallen tijdens werken op écht grote hoogtes meevalt, gebeuren er nog steeds veel ongevallen met struikelen en vallen op lagere hoogtes (onder 2,5 meter). Het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen om het risico op vallen van hoogte te beperken.

  • Tijdens het Veiligheidsontbijt informeren we veiligheidsverantwoordelijken binnen de Ondertekenaars en Onderschrijvers over de voortgang van de activiteiten en actuele thema’s en gaan we in korte sessies graag het gesprek aan.

  • UMA is een generieke (meld)applicatie, waarmee medewerkers onveilige situaties en handelingen op bouwplaats en kantoor laagdrempelig kunnen melden. BEKIJK

  • Bewust Veilig is een initiatief van de Governance Code Veiligheid in de Bouw en wordt uitgevoerd door Bouwend Nederland met Techniek Nederland, Onderhoud NL en De Aannemersfederatie.

  • In onze kennisbank vindt u door de GCVB geformuleerde richtlijnen, aanbevelingen en beleid, best practices en waardevolle informatiebronnen over veiligheid in de bouw.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.