Bewust Veilig-dag

Voor brancheorganisaties in de bouw en techniek heeft veiligheid topprioriteit. Op verschillende manieren werken we - als individuele branches én gezamenlijk – 365 dagen per jaar aan het verbeteren van de veiligheid in onze sectoren. Denk aan arbeidsveiligheid, constructieve veiligheid, omgevingsveiligheid en gezond werken of arbeidsomstandigheden.

 

“Wat we willen bereiken? Iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig thuis. Daarvoor hebben we elkaar nodig: opdrachtgevers en opdrachtnemers, medewerkers, zzp'ers en uitzendkrachten. Als voorzitter zet ik me in om alle partijen te verbinden op deze gezamenlijke ambitie: altijd veilig als uitgangspunt bij alles wat je doet in het bouwproces." 

Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland

Bewust veilig, iedere dag

Iedereen elke dag weer veilig en gezond thuis, dat willen we allemaal. Elk ongeval is immers een groot drama voor de werknemer, zijn gezin en zijn werkgever. Om het belang van veilig en gezond werken te benadrukken, organiseren Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland sinds 2016 de Bewust Veilig-dag. Op deze dag besteden inmiddels bijna 1.000 bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Doel is het veiligheidsbewustzijn van onze leden stimuleren en hen faciliteren om aandacht te besteden aan veilig en gezond werken, zowel binnen de eigen organisatie als met ketenpartners.

De Bewust Veilig-dag 2025 is op woensdag 26 maart

 

Meer informatie

Alle informatie en inspiratie om mee te doen aan Bewust Veilig vindt u op www.bewustveilig.com.

Een initiatief van

Bewust Veilig is een initiatief van de Governance Code Veiligheid in de Bouw en wordt inmiddels geheel uitgevoerd door Bouwend Nederland met Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer