Meedoen

Wij nodigen andere partijen in de keten uit om de ambitie die is weergegeven in de Governance Code te onderschrijven en bij te dragen aan de normatieve werking ervan.

Behoort uw organisatie tot die organisaties die binnen de bouwsector voorop willen lopen om veiligheid naar een hoger plan te tillen, door u te gedragen naar de Code, het goede voorbeeld te geven, ontwikkelde tools te implementeren en samen te werken aan verbeteracties? Dan nodigen we u uit om de Governance Code te onderschrijven.

Wat is onderschrijven?

Onderschrijven van de Governance Code houdt in dat uw organisatie werkt aan veiligheid in de bouw door de uitgangspunten en kernwaarden te onderschrijven en toe te passen in de praktijk (bijvoorbeeld door het gebruiken van de ontwikkelde Tools).

Als Onderschrijver ontvangt u periodiek een e-mail nieuwsbrief over actuele thema's en activiteiten van de GCVB. Daarnaast wordt u uitgenodigd voor ons Veiligheidsontbijt.

De Governance Code onderschrijven

8-cijfers; indien nodig aan de voorzijde aanvullen met 0.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ondertekenaars Governance Code

Nieuwe Ondertekenaars kunnen uitsluitend worden toegelaten op voordracht van een Ondertekenaar, na unaniem akkoord van de Kerngroep en/of Kopgroep. Neem hiervoor contact op met één van de leden van de Kerngroep.

Deelnemers

Benieuwd welke organisaties er inmiddels al ondertekend of onderschreven hebben?

Waarom meedoen?

Stef Blok (toenmalig minister voor Wonen en Rijksdienst) gaf bij het initiatief kenachtig aan waarom het onderschrijven van de Governance Code Veiligheid in de Bouw belangrijk is:

"De Governance Code Veiligheid in de Bouw toont aan dat de bedrijven die deze verklaring ondertekenen, hun verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een veilige werkomgeving. Ze nemen daarvoor de noodzakelijke maatregelen en zorgen er daarmee voor dat Veiligheid in hun bedrijven voortaan met een hoofdletter wordt geschreven. Het zijn niet voor niets toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers. Ik hoop dat dit goede voorbeeld snel navolging krijgt, zodat uiteindelijk in de hele bouwsector veilig wordt gewerkt, of niét wordt gewerkt."