GCVB

Er bestaat een grote hoeveelheid wet- en regelgeving, sectorafspraken en instrumenten om de veiligheid in de bouw te vergroten. Toch vinden er nog veel ongevallen plaats.

Om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur in brede zin verbetert, heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-/water-/spoorinfra en installatietechniek) de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) opgesteld.

“Onze gezamenlijke ambitie is om daadwerkelijk wat te doen en als collectief van betekenis te zijn.”

Over Code

Lees precies wat in de Code Veiligheid in de Bouw staat vermeld, de missie, visie en uitwerking.

GCVB organisatie

De organisatie van de GCVB bestaat uit diverse werkgroepen onder regie van de Kerngroep en het CEO-Overleg.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van de GCVB hebben gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheid vastgelegd en willen werkwijzen harmoniseren en instrumenten uniformeren. Daarbij wordt de hele bouwketen betrokken.

Op 16 januari 2014 werd de GCVB door de initiatiefnemers, in het bijzijn van Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Tjibbe Joustra (Voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid) ondertekend.

Ondertekenaars

Inmiddels hebben meerdere bedrijven de GCVB ondertekend. Zij hebben zich verplicht op alle thema’s (mits relevant) actief bij te dragen, te participeren in de Kerngroep en het CEO-Overleg. De Ondertekenaars zijn de motor achter de GCVB. Nieuwe Ondertekenaars kunnen uitsluitend worden toegelaten op voordracht van een Ondertekenaar, na unaniem akkoord van de Kerngroep en/of Kopgroep.

Onderschrijvers

Iedere organisatie die de uitganspunten en kernwaarden van de Governance Code expliciet onderschrijft op de website, mag zich onderschrijver noemen. Onderschrijvers passen de code toe in de praktijk en creëren de gewenste olievlek in de sector.

Contact

Wilt u inhoudelijke informatie over de Governance Code Veiligheid in de Bouw? Neem dan rechtstreeks contact op met één van de leden van de Kerngroep of de Werkgroepen.

Algemene informatie en vragen:
Mevrouw Winny Christiaanse
Communicatiemanager GCVB
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.