• Tools
  • Uniforme MeldApp (UMA)

Uniforme Meld APP (UMA)

UMA is een gratis generieke (meld)applicatie, waarmee medewerkers onveilige situaties en handelingen op bouwplaats en kantoor laagdrempelig kunnen melden.

De ontwikkeling van de Uniforme Meld APP (UMA) is in volle gang. Het is een gratis generieke (meld)applicatie, waarmee ieder werkzaam persoon in de bouw onveilige situaties/handelingen op de bouwplaats en kantoor laagdrempelig kan melden en op kan (laten) lossen.

Waarom de Uniforme Meld APP

Grotere bouworganisaties hebben vaak al een dergelijke app. Deze kunnen straks worden gekoppeld aan de UMA. Juiste kleinere organisaties hebben behoefte aan een dergelijke tool om inzicht te krijgen in onveilige situaties en bijna-ongevallen teneinde te kunnen leren.

Voortgang ontwikkeling

Inmiddels is een functioneel ontwerp van de app ontwikkeld. Er is nog geen definitieve datum bekend waarop de UMA kan worden geïntroduceerd. In 2023 is onderzocht hoe UMA kan worden ingebed in het Individueel Leer en ontwikkelplatform (iLOP). De verwachting is dat dit platform in 2024 wordt gelanceerd. 

Downloads

Meer informatie

Wilt u inhoudelijke informatie over dit onderwerp? Neem dan rechtstreeks contact op met een van de leden van de werkgroep. Algemene informatie en vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer