Beknellingsgevaar door niet-geborgde masten

Wat was de situatie?

Op een project in onderaanneming is onze collega-uitvoerder aanwezig. Tijdens zijn werkzaamheden constateert hij een onveilige situatie bij de stellingen waarop masten opgebouwd worden. De masten liggen op de stellingen zonder dat zij goed geborgd zijn. De masten kunnen ieder moment gaan rollen, wat onder andere beknellingsgevaar met zich meebrengt.

Hoe is het opgelost?

De uitvoerder heeft direct op deze situatie geanticipeerd door de medewerkers van het project de opdracht te geven om de masten alsnog te borgen. Nadat de masten zijn geborgd, is onze collega-uitvoerder met de projectmedewerkers in gesprek gegaan om hen bewust te maken van de risico's die hier aanwezig zijn. Daarnaast heeft hij de opdrachtgever op de hoogte gesteld van deze onveilige situatie. De alertheid van onze uitvoerder heeft ervoor gezorgd dat zijn werkomgeving weer veilig is.

Wat hebben we geleerd?

Onze collega heeft  een melding gemaakt van de onveilige situatie in de GO! app. Op deze manier geeft hij ons als organisatie de gelegenheid om van deze situaties te leren. Ook is dit een goed voorbeeld van werken met bewustzijn voor veiligheid. De aanwezige medewerkers en opdrachtgever zijn geattendeerd op de onveilige situatie, door er allemaal bewust met veiligheid bezig te zijn kunnen we gezamenlijk een veilige werkomgeving creëren.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer