Over veiligheid, tijdsdruk en een beker milkshake

Twintig dodelijke ongevallen heeft de Nederlandse bouw-, infra- en installatiesector elk jaar gemiddeld te betreuren – naast honderden gewonden. Uitvoerder Roy Neele en directeur Sander Dekker van Heijmans Infra delen ervaringen rond veilig werken met elkaar. 

Hoe wrang kan het zijn, concluderen directeur Sander Dekker en uitvoerder Roy Neele hoofdschuddend. De twee mannen van Heijmans Infra staan op de Nationale Veiligheidsdag in de bouw in een lift in Roermond en bespreken treurig nieuws. Bij werkzaamheden aan de A1 is die nacht een jonge wegwerker om het leven gekomen. Zijn collega raakte zwaargewond. Beiden kwamen onder een veegwagen, enkele uren voordat de lente van 2019 begon.

Sander Dekker Heijmans 2019

Sander, die het noodlottige bericht in de vroege uren hoorde: “Heijmans is vlakbij aan het werk. Dan gaat er van alles door je heen. Het bleek om een andere wegenbouwer te gaan, maar dat maakt de verslagenheid niet kleiner.”

Eén zekerheid: de dood heeft lak aan bedrijfskleuren, statistieken of seizoenswisselingen. Ze ligt altijd en overal op de loer. Toch geeft Heijmans zich niet gewonnen. De inspanningen om de veiligheid te vergroten, zijn fors. Roy, die dertien jaar geleden bij Heijmans als grondwerker begon: “Het gemak waarmee we vroeger omwille van tijdwinst de veiligheid eventjes aan de kant schoven, is verdwenen.”

Lees het complete artikel over veiligheid bij Heijmans >>>

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer