LMRA bij vandalisme op het spoor

Wat is er gebeurd 

In februari 2018 hebben vandalen op het terrein van ProRail in contractgebied Dordrecht een koper/ijzerdraad gespannen tussen de bovenleiding en de deurknop van een deur in het geluidsscherm. Dit is een zeer gevaarlijke situatie waarbij iemand die de deurknop aanraakt, direct wordt blootgesteld aan 1500 volt.  

Hoe is een ongeval te voorkomen: LMRA

Voer voor aanvang van het werk altijd een LMRA uit bij een verdachte situatie op het gebied van vandalisme (obstakels op bovenleiding en spoor). 

  • Houd afstand 
  • Maak Foto’s 
  • Bel de interne meldlijn of noodlijn

Een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) of start-werkanalyse is een korte risicobeoordeling die uitgevoerd wordt direct voor aanvang van de werkzaamheden op de werkplek door de medewerkers die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Hierdoor zijn medewerkers zich op de werkplek meer bewust of alle (potentiële) veiligheids-, gezondsheids- en milieurisico’s zijn onderkend en of voldoende beheersmaatregelen zijn getroffen om ongevallen te voorkomen. Middels het doorlopen van een aantal korte checks kan men zekerstellen of de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd en/of opnieuw kunnen worden gestart.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer