Betonhuis

Betonhuis is een branchevereniging en zijn de aanjager van een beter verbonden Nederlandse cement- en betonindustrie. Dat geldt ook voor het delen van kennis op het gebied van veiligheid en veilig werken. 

Arbocatalogus betonindustrie

Werkgevers en werknemers in de betonindustrie hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden en richtlijnen hiervoor te respecteren. Om dit te bereiken is er op brancheniveau een arbocatalogus opgesteld. In deze arbocatalogus staan de gemaakte afspraken over hoe invulling kan worden gegeven aan de doelvoorschriften die de overheid stelt in de Arbowetgeving om gezond en veilig te kunnen werken.

De arbocatalogus is van toepassing voor alle werkgevers en werknemers in de betonindustrie in Nederland en bevat een verzameling van praktische oplossingen voor de belangrijkste arborisico’s in onze branche.

Momenteel bestaan er nog twee verschillende arbocatalogi, een voor de betonmortelindustrie en een voor de betonproductenindustrie. In 2020 wordt gewerkt aan een actualisatie en een integratie van deze beide arbocatalogi tot één arbocatalogus van de betonindustrie.

Online Kenniscentrum Betonhuis

In het online kenniscentrum van het Betonhuis vindt u documenten, checklists, informatiebladen, richtlijnen, posters, nieuwsberichten enz. over verschillende onderwerpen (beton, cement, prefac, constructies), zoals: veilig afleveren en lossen, bouwplaatsveiligheid met GPI, veiligheidsrisico's bouwprojecten, vanzelfsprekend gezond en veilig, Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies.

Naar het kenniscentrum (zoek op veiligheid)

 

betonhuis betonmortel posters losplaats veiligheidscheck

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer