Bouwend Nederland - De Bouw maakt het veilig

Koninklijke Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 4800 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De totale bouwsector is goed voor zo’n 9% van het bruto binnenlands product en voor een productie van ruim 70 miljard euro per jaar. Wij verenigen, verbinden en ondersteunen bouw- en infrabedrijven.

Veiligheid heeft onze topprioriteit. Jaarlijks gebeuren er nog teveel ongelukken in de bouw- en infrasector. Dat willen we veranderen. We doen dat, onder meer, door de veiligheidsrisico's in de bouw- en infrasector zichtbaar en beheersbaar te maken, onder meer door preventieve veiligheidsmaatregelen en monitoring. Verder werken we aan meer inzicht in de ongevallencijfers. Hiermee worden risico's beter inzichtelijk en kunnen we gericht maatregelen ontwikkelen. Natuurlijk maken we ons ook sterk voor het verbeteren van het lerend vermogen van de sector.

Op de website van Bouwend Nederland over veiligheid staat o.a. informatie over:

  • Nieuws uit Veiligheid
  • Ontmoet hein
  • De bouw maakt het VEILIG
  • Bewust Veilig-dag 2023
  • Taskforce Veiligheid
  • Terugblik op meerjarenprogramma Veiligheid

Op de speciale website 'de bouw maakt het VEILIG' staat  meer informatie over veilig werken en veilig bouwen. De site bevat een overzicht van wet- en regelgeving, praktische tools, handige tip en activiteiten.

logobnl

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer