Kennis- en adviescentrum Volandis en BOUWSPRAAK

Volandis richt zich op het optimaal ondersteunen van werknemers en werkgevers bij hun invulling van duurzame inzetbaarheid (waaronder veilig werken) en dagen uit daar zelf mee aan de slag te gaan. Volandis-kennisoverzicht.pdf

Volandis kennisoverzicht visual

Ontstaan Volandis

Cao-partners in de bouw- en infrasector besloten begin 2016 onder aanvoering van Bouwend Nederland, CNV en FNV een nieuw kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid op te richten: Volandis. Volandis is een non-profit organisatie en het resultaat van het cao-akkoord Bouw & Infra van 13 juni 2015. Duurzame inzetbaarheid is een thema waar eerder de organisaties Arbouw en Fundeon invulling aan gaven. Deze organisaties hielden per 1 juli 2016 op te bestaan. Sociale partners willen een integrale aanpak als het gaat om gezond, veilig werk en de ontwikkeling van werknemers. Zij hebben daarom besloten tot een nieuw kennis- en adviescentrum te komen.

Meer weten? Op www.volandis.nl/werk-veilig vind je een schat aan informatie en instrumenten (waaronder toolboxen, arbocatalogie, handboeken, ri&e, A-bladen en wetgeving) over veilig(er) werken in de bouw- en infrasector. 

Brochure Volandis

Bouwspraak

Een van de activiteiten van Volandis is Bouwspraak. Veiligheid op de bouwplaatsen begint met duidelijke communicatie. Gebruik de gebaren en voorkom misverstanden door een taalbarrière of omgevingslawaai. Bouwspraak is hierin een van de instrumenten.

Lees alles over bouwspraak

Bouwspraak

#Volandis #Bouwspraak

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer