Dodelijk ongeval project Porseleinhaven met schroefheistelling

Bij bouwwerkzaamheden op de projectlocatie Porseleinhaven van Heijmans in Oud-Loosdrecht is een medewerker van onderaannemer Vroom Funderingstechnieken om het leven gekomen. Dit gebeurde bij werkzaamheden met een schroefheistelling.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nu nog onduidelijk. De politie en Inspectie SZW onderzoeken de toedracht. Heijmans en Vroom Funderingstechnieken geven daar volledige medewerking aan. Dit ongeval raakt beide bouwbedrijven diep. Temeer omdat het voorkomen van ongevallen bij Heijmans en Vroom voorop staat. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

In Oud-Loosdrecht realiseert Heijmans momenteel twaalf woningen en een complex met zeven appartementen onder de naam Porseleinhaven. Vroom verzorgt daarbij werkzaamheden voor de fundering van de woningen.

Wat is er gebeurd?

Naast het onderzoek van de inspectie SZW voert Vroom ook onderzoek uit naar de exacte oorzaak van dit incident. Deze resultaten zijn nog niet bekend. Wat vaststaat is dat het bordes, welke aan de boormotor vastzit, door nog onbekende oorzaak naar beneden is gekomen en het slachtoffer heeft getroffen.

Ongeval porseleinhaven2       Ongeval porseleinhaven1

Welke acties nemen?

We kennen op dit moment de oorzaak van het ongeval nog niet. Wel willen wij een ieder wijzen op de bestaande instructies binnen Heijmans voor werkzaamheden bij de heistelling. Deze zijn ook voor andere bouwlocaties aan te raden:

  • Controleer alle bordessen op de machines op de juiste bevestiging en dat deze geborgd zijn
  • Zorg ervoor dat lierkabels zich niet vast kunnen grijpen aan een object (bijvoorbeeld een bordes) tijdens het hijsen
  • Gebruik de meest geschikte lier voor de werkzaamheden die worden uitgevoerd
  • Ga op een veilige plaats staan tijdens het hijsen, sta nooit onder een last
  • Houd elkaar scherp op alle instructies die er zijn bij (hei)werkzaamheden.

Voor informatie over dit ongeval kun je contact opnemen met Jan Kleijn (06 11 22 26 36) van Heijmans.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer