Medewerker overlijdt na val stijger Velsertunnel

Ongeval Velsertunnel DuraVermeer 2020
In juni 2020 zijn op het project Velsertunnel van Dura Vermeer bij renovatiewerkzaamheden betonreparaties verricht aan de ventilatietorens. Hierbij heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden. De medewerker voerde zijn werkzaamheden ten tijde van het ongeval uit op een onveilige werkplek, die tegen de voorschriften in gecreëerd was, zodat de medewerker dichterbij de gevel zijn werkzaamheden kon uitvoeren.

Onveilige werkplek
De onveilige werkplek bestond uit een ongezekerde steigerplank aan de buitenzijde van de leuning van de steiger. De steigerplank is plots weggeschoven en is samen met het slachtoffer van ruim 4 meter hoogte naar beneden gevallen. De medewerker is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Lees in de 'Zien-Handelen-Leren'-kaart van Dura Vermeer hoe te handelen en wat we kunnen leren om een dergelijk tragisch ongeval te voorkomen.

Lessons learned

  • Ben je leidinggevende? Controleer aantoonbaar of de werkzaamheden op de voorgeschreven wijze, veilig worden uitgevoerd.
  • Is er onduidelijkheid over de uit te voeren werkzaamheden? Bespreek eerst de oplossing en voorkom een geïmproviseerde werkmethode of werkplek.
  • Realiseer je dat: werken op hoogte grote risico’s kent. Vallen van hoogte is één van de meest voorkomende oorzaken van ongevallen met zeer ernstige gevolgen.

 #ongeval #bouw #hoogte #steiger #lerenvanincidenten #veiligheid

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer