Nieuwe veiligere ladder in gebruik genomen

In 2014 zijn er verschillende gevaarlijke situaties met de Varitrex Teleprof ladder gemeld bij de afdeling QHSE. Hierop is een onderzoek naar de veiligheid van de ladder ingesteld. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de leverancier van de ladder (Altrex) een nieuwe versie van de ladder versneld op de markt gebracht.

Onderzoek

Het onderzoek heeft de afdeling QHSE uitgevoerd in samenwerking met de regio Zuid, de leverancier (Altrex) en de verhuurder van de ladder (Reco). Uit dit onderzoek is geconcludeerd dat de ladder voldoet aan de wetgeving maar dat de laddersporten (ladder treden) toch gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Deze laddersporten zijn bolvormig en niet voorzien van antislip aan de bovenzijde van de sport (het stavlak), dit werkt risico verhogend voor het wegglijden van de medewerker tijdens het gebruik van de ladder.

Test

De leverancier van de ladder heeft naar aanleiding van de conclusie uit het onderzoek een nieuwe versie van de ladder versneld op de markt gebracht. Deze ladder heeft rechte laddersporten welke zijn voorzien van antislip groeven, zie foto 2. Hierdoor heeft de gebruiker meer grip op de laddersporten en is het gebruik van de ladder veiliger geworden.
In de regio Zuid is de nieuwe ladder getest door verschillende medewerkers. Uit deze test is naar voren gekomen dat de nieuwe versie van de ladder daadwerkelijk veiliger in gebruik is.

Inruilen?

Na de positieve test in regio Zuid heeft Strukton Worksphere in overleg met Reco besloten om de oude ladders geleidelijk te vervangen voor de vernieuwde versie op basis van uitloop. Is een ladder aan vervanging toe en moet Reco een nieuwe ladder bestellen, dan zal de vernieuwde ladder besteld en uitgegeven worden.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer