• Actueel
  • Terugblik Nationale veiligheidsdag 2017

Terugblik Nationale veiligheidsdag 2017

Wat een groot succes! We stonden 17 maart allemaal stil bij veiligheid.

Er zijn op vele bouwplaatsen, projectlocaties en klantlocaties van Heijmans toolboxen gehouden over "veiligheidsbewustzijn". We hielden massaal een LMRA. De veiligheidsfilm is niet alleen tijdens de toolbox gekeken, maar ook op kantoor. We gaven een terugkoppeling van de onveilige situaties die we hebben gezien tijdens de LMRA. En wat bleek, de meeste onveilige situaties konden we direct oplossen. Zo hebben we onze werkplek meteen veiliger gemaakt. We zijn overspoeld met foto's en APPjes tijdens de veiligheidsdag. De acties zijn massaal opgepakt,
onze complimenten hiervoor!!

Naast de acties vanuit de uitvoering, hebben alle collega's van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid (K&V) en de GO! Coaches zich verspreid over verschillende bouwplaatsen, projectlocaties en klantlocaties om daar nog een extra actie uit te zetten. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende locaties door hen bezocht en zijn er zeer uiteenlopende acties uitgevoerd. Een kleine greep uit deze acties:

  • Er werd een ronde gelopen met vakmannen van verschillende disciplines om ze naar de veiligheidsaspecten bij elkaars werk te laten kijken.
  • Collega's, die een ernstig ongeval hebben meegemaakt, vertelden hierover en wat ze hiervan hadden geleerd.
  • Er zijn honderden tips en tops opgehaald t.a.v. veiligheid. Deze zijn besproken en er zijn acties uitgezet door het management.
  • Veiligheidsdilemma’s werden besproken met de bouwplaatsmedewerkers, projectleiding en leveranciers.
  • We hebben elkaar de spiegel voorgehouden op het gebied van veiligheid.
  • Het senior management heeft collectief GO! werkbezoeken uitgevoerd.

Op 17 maart stonden we met z'n allen stil bij veiligheid! Houd dit vast, blijf alert op veiligheid en blijf onveilige situaties melden! Bedankt voor jullie inzet!

De nationale veiligheidsdag houden we er in, zet vrijdag 16 maart 2018 alvast in je agenda. En zet deze aandacht voor veiligheid voort.

Reactie Marc Jonkman, KIVI, lid Kerngroep GCVB:

"KIVI vindt het belangrijk dat ingenieurs veilig aan veilige bouwwerken werken. Vele KIVI leden zijn in verschillende functies binnen alle lagen van de bouwketen werkzaam. Door deelname aan de Governace Code Veiligheid in de Bouw en aandacht te vragen voor de eerste Nationale Veiligheidsdag hebben vele ingenieurs tijdens hun werk op 17 maart jl. bewust stilgestaan bij het thema ‘Veiligheid’. Het is in ieders belang dat veiligheid in de sector verbetert. KIVI is er trots op hieraan bij te dragen."

Reactie Willem Schunselaar Paap, Acta Safety Professionals, lid Kerngroep GCVB:

"Deze dag was een geslaagd succes. Op het grote combinatieproject Spoortunnel te Delft, werd een veiligheidsronde gehouden. Diverse uitvoerende medewerkers hebben gesproken, waarbij de problematiek van anderstaligen werd onderkend. CEO Daan Sperling sprak iedereen werkzaam op dit project (180 personen) via een video-opname toe. Deze moderne techniek geeft de mogelijkheid op meerdere projecten tegelijk contact te leggen met de medewerkers, bijvoorbeeld over 'bewust veilig'."

 

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.