• Actueel
  • Veiligheidsontbijt GCVB (digitaal)

Veiligheidsontbijt GCVB (digitaal)

Donderdag 26 november vanaf 8.00 uur

Veiligheidsontbijt

Klik hier

Op donderdag 26 november a.s. organiseren wij als Governance Code Veiligheid in de Bouw vanuit het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen een speciaal ontbijt voor organisaties die de Governance Code hebben onderschreven. Tijdens het ontbijt vertellen we u meer over onze plannen en actuele activiteiten. Ton Hillen, Voorzitter Raad van Bestuur Heijmans neemt als gastspreker deel aan het ontbijt. 

Vanwege de corona-maatregelen zal het ontbijt dit keer digitaal plaatsvinden.

Naast Onderschrijvers kunnen ook andere belangstellenden aanschuiven bij dit digitale ontbijt. Mis het niet. Deelname is gratis. Het is mogelijk vooraf vragen in te sturen.

U HOEFT ZICH NIET VOORAF AAN TE MELDEN.
Op 26 november kunt u via deze pagina direct deelnemen aan het Veiligheidsontbijt.

Naar het Veiligheidsontbijt

Programma (van 8.00 tot 10.00 uur)

Welkom en inleiding
Koene Talsma (voorzitter GCVB)

Toelichting op de actuele ontwikkelingen en activiteiten van de GCVB, zoals de GPI.

Programma Verbeterplan Veiligheid
Willem de Bont (Bureau de Bont)

De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) heeft de GCVB opgeroepen een ‘Agent of Change’ te zijn op het gebied van veiligheid. Binnen het Topoverleg Veiligheid richt de GCVB zich voornamelijk op de onderwerpen 'Regie op veiligheid', het 'Borgen van Constructieve Veiligheid' en 'Lerend Vermogen'. Willem de Bont (Programmamanagement Verbeterplan Veiligheid) geeft een update van de ingezette aanpak en acties.

Hoe zorgen we samen voor minder aanrijdingen op de bouwplek?
Werner van Eck (Heijmans) en Anton van Opzeeland (RWS)

Recent is het Beleid Reductie Aanrijdgevaar vastgesteld binnen de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Waarom is nieuw beleid nodig. Wat staat in het beleid en hoe komen we van beleid op papier naar handelen volgens dit beleid?
Werner van Eck (Heijmans) en Anton van Opzeeland (RWS) vertellen meer over het beleid én hoe we dit willen implementeren in de bouw en infra. Wat is het recept voor een constructieve dialoog in de gehele keten van opdrachtgever tot en met leverancier en wat zijn de (on-)uitgesproken verwachtingen hierbij?

Veiligheid in Aanbestedingen (ViA)
Henk van Vulpen (Rijksvastgoedbedrijf) en Marjan Blaauw (BAM Bouw en Vastgoed NL)

Tweemaal eerder is in het Veiligheidsontbijt een algemene presentatie gegeven over ViA. Nu beginnen we met een korte poll om na te gaan hoe u staat tegenover dit initiatief, wat u ervan weet en hoever u binnen de eigen organisatie bent met de voorbereiding op de invoering van ViA. Om een goed beeld te hebben, vragen we u vooraf dit online vragenformulier over ViA in te vullen!

Daarna staan we stil bij de belangrijkste feiten. Tot slot geven we tips en delen ervaringen die BAM Bouw en Vastgoed NL heeft opgedaan bij het inzetten van de Veiligheidsladder het afgelopen jaar.

Gastspreker
Ton Hillen, Voorzitter Raad van Bestuur Heijmans

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer