• Actueel
  • GPI verhalen uit de praktijk: BAM aan het woord

GPI verhalen uit de praktijk: BAM aan het woord

 Fred de Jonge BAM liggend

In de serie Praktijkverhalen GPI delen we dit keer het verhaal, de visie en ervaringen van Fred de Jonge, directeur van BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten. 

"We vinden het vanuit GPI en GCVB belangrijk om ervaringen uit te wisselen over het realiseren van een zo veilig mogelijke werkomgeving en de rol van de GPI daarbij. In gesprek blijven met het ‘werkveld’ speelt daarin een prominente rol en praktijkverhalen maken het concreet.

'Zonder rijbewijs ga je geen auto besturen.
En zonder geldig GPI-certificaat stap je niet de bouwplaats op.’

Zonder rijbewijs ga je geen auto besturen. En zonder geldig GPI-certificaat stap je niet de bouwplaats op. Net zo logisch, vindt Fred de Jonge. Want: veiligheid voor alles. Hij is directeur van BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten en een warm pleitbezorger van de Generieke Poortinstructie. Ooit was hij zelf getuige van een bouwongeval met fatale afloop. ‘Zoiets gun je niemand.’

Als een van de grootste aannemers in Nederland telt BAM meerdere divisies. Fred is verantwoordelijk voor de Integrale Projecten binnen BAM Bouw en Techniek. ‘Dan praat je over projecten met zowel een installatietechnische als een bouwkundige component. Meestal komt daar na afloop nog een beheercontract bij, waarmee onze mensen van gebouwenservices aan de slag kunnen. Dan hebben we het over kantoren en andere overheidsgebouwen. Onze grootste opdrachtgevers zijn het Rijksvastgoedbedrijf en grotere gemeenten.’ Bij het onderdeel Integrale projecten zijn 420 mensen vast in dienst, verdeeld over vier zelfstandige regio’s. ‘Daarnaast werken we regelmatig met inleners.’

‘Bouwongevallen omlaag brengen heeft topprioriteit’

Lees het complete praktijkverhaal GPI

Praktijkverhaal GPI BAM 2022

Oproep: Ook meedoen met een praktijkverhaal? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Meer berichten over GPI

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.