• Actueel
  • GPI verhalen uit de praktijk

GPI verhalen uit de praktijk

 Praktijkverhaal GPI vdLinde TLN 2022

In de serie Praktijkverhalen GPI delen we verhalen, visies en ervaringen van bedrijven die de Generieke Poortinstructie gebruiken. We vinden het vanuit GPI en GCVB belangrijk om ervaringen uit te wisselen over het realiseren van een zo veilig mogelijke werkomgeving en de rol van de GPI daarbij. In gesprek blijven met het ‘werkveld’ speelt daarin een prominente rol en praktijkverhalen maken het concreet.

Praktijkverhaal GPI Techniek Logistiek Nederland

‘Als we veiligheid voorop zetten, vraagt dat inzet van ons allemaal’

Paul van der Linde is werkzaam bij Transport en Logistiek Nederland; de organisatie van transportbedrijven en logistieke dienstverleners. TLN vertegenwoordigt zo’n vijfduizend leden, waarvan naar schatting 30 procent ook in de bouw actief is. Hoe kijkt de transportsector naar de Generieke Poortinstructie? Waar zijn nog verbeteringen mogelijk?
Lees het complete praktijkverhaal GPI van TNL (pdf)

Praktijkverhaal Rijkswaterstaat

‘Verandering krijg je vooral door de kracht van herhaling’

Jelmer Bruggeman (29) werkt als veiligheidsadviseur bij Rijkswaterstaat en heeft in de afgelopen vier jaar bijgedragen aan een bijzondere omwenteling binnen de organisatie. Meer dan ooit ligt de focus bij projecten op veiligheid. Het volledig afsluiten van een snelweg bij werkzaamheden is een voorbeeld daarvan. Dat was vijf jaar geleden ondenkbaar geweest. Maar ook de verbeteringen aan de Generieke Poortinstructie ziet hij als een flinke stap voorwaarts voor alle bouwplaatsen van Rijkswaterstaat.
Lees het complete praktijkverhaal GPI van Rijkswaterstaat (pdf)

Praktijkverhaal GPI Strukton Rob Marijnissen

'Zonder rijbewijs ga je geen auto besturen En zonder geldig GPI stap je niet de bouwplaats op.’

Zonder rijbewijs ga je geen auto besturen. En zonder geldig GPI-certificaat stap je niet de bouwplaats op. Net zo logisch, vindt Fred de Jonge. Want: veiligheid voor alles. Hij is directeur van BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten en een warm pleitbezorger van de Generieke Poortinstructie. Ooit was hij zelf getuige van een bouwongeval met fatale afloop. ‘Zoiets gun je niemand.’
Lees het complete praktijkverhaal GPI van BAM Bouw (pdf)

 Strukton GPI praktijkverhaal

‘Elkaar leren aanspreken op onveilige situaties’

Voor het spreken van dezelfde veiligheidstaal is de GPI een goede eerste stap, weet Rob Marijnissen (38). Sinds 2020 werkt hij als manager Veiligheid bij Strukton Civiel, standplaats Maarssen. ‘We moeten investeren in die zachte kant.’

Lees het complete praktijkverhaal GPI van Strukton Civiel (pdf)

 
Lees meer over de Generieke Poortinstructie (GPI) en actuele berichten GPI

O
proep: Wilt u uw ervaring en visie op de GPI ook delen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Meer berichten over GPI

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.