• Actueel
  • Lancering nieuwe webtool: Borgr

Lancering nieuwe webtool: Borgr

Foto Nieuwsbericht Borgr e1712219420894 600x172

‘Stap voorwaarts bij borgen constructieve veiligheid’

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) is de nieuw ontwikkelde webtool Borgr gelanceerd. Deze tool is een belangrijke stap voorwaarts in de missie van KPCV om maximale aandacht te geven aan constructieve veiligheid in alle fasen van elk bouwproject. Borgr wordt gratis beschikbaar gesteld.

Borgr: veiligheid borgen in het hele proces

Borgr is een online tool die constructieve veiligheid borgt in het gehele ontwikkelproces. Van het startsein tot de oplevering en het gebruik van een bouwwerk, leidt Borgr de gebruiker stap voor stap door het project. De tool stelt gerichte vragen over veiligheid in elke fase, zodat er tijdig aandacht is voor potentiële risico's. Gebruikers kunnen antwoorden bevestigen, relevante informatie toevoegen en hun teamleden informeren, zowel intern als extern.

Samenwerking voor een veiliger bouwproces

De ontwikkeling van Borgr is een gezamenlijk initiatief van KPCV en haar partners. Tijdens de lancering riepen sprekers, waaronder Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV), alle ketenpartners in de bouw op om gebruik te maken van deze nieuwe webtool. "Door samen te werken en onze kennis te delen, kunnen we projecten steeds veiliger ontwikkelen", aldus Dick Stoelhorst, voorzitter van KPCV.

Bekijk hier de video en ontdek waarom het verbeteren van constructieve veiligheid beter moet en hoe de gratis beschikbaar gestelde tool Borgr hierbij kan helpen.

Eerste ervaringen met Borgr
Tijdens het symposium gaven Dik Spekkink (contentmanager KPCV), Ronald de Groot (veiligheidskundige bij Dura Vermeer) en René Sterken (hoofd cluster Ontwerp & Engineering bij BAM Advies & Engineering) een toelichting op de werking van Borgr en deelden ze hun eerste ervaringen met de tool. De reacties waren unaniem positief: Borgr wordt gezien als een gebruiksvriendelijke en praktische tool die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het borgen van constructieve veiligheid in de bouw.

De toekomst van constructieve veiligheid
Met de lancering van Borgr zet KPCV een belangrijke stap in het verhogen van de constructieve veiligheid van de bouwsector. De tool heeft het potentieel om de veiligheid op bouwplaatsen aanzienlijk te verbeteren en zo het aantal bouwongevallen te verminderen.

Gratis beschikbaar
De webtool wordt gratis aan geïnteresseerde partijen beschikbaar gesteld. Er heeft zich inmiddels al een mooi aantal partijen gemeld die Borgr willen implementeren. Interesse? Stuur dan een mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Welkom bij Borgr op KPCV. 


Meer berichten over Borgen constructieve veiligheid

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.