• Actueel
  • Minder aanrijdingen op bouwplaatsen

Minder aanrijdingen op bouwplaatsen

Minder aanrijdingen bouwplaatsen TLN Reductie aanrijdgevaar GCVB 2021

Manoeuvrerende voertuigen en op de bouwplaats aanwezige personen, een risicovolle combinatie. En helaas gaat dat soms ook mis. Met nieuw beleid rond aanrijdbeveiliging wil de bouwsector het aantal ongevallen drastisch verminderen.

In de afgelopen jaren vonden er op bouwplaatsen een aantal ernstige incidenten plaats met manoeuvrerende voertuigen en machines. Bij enkele aanrijdingen waren zelfs dodelijke slachtoffers te betreuren. De ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) vinden dat er meer moet worden gedaan om het aantal aanrijdingen door manoeuvrerende voertuigen en machines te voorkomen.

Manoeuvrerende voertuigen en op de bouwplaats aanwezige personen, een risicovolle combinatie. En helaas gaat dat soms ook mis. Met nieuw beleid rond aanrijdbeveiliging wil de bouwsector het aantal ongevallen drastisch verminderen. Lees in het artikel meer over het toepassen van het nieuwe Beleid Reductie Aanrijdgevaar, inrichting bouwplaats en stappenplan.

TLN adviseert haar leden vroegtijdig in overleg te treden met opdrachtgevers om op bouwplaatsen niet voor verrassingen te komen staan. TLN wil ook graag geïnformeerd worden, als aannemers het stappenplan niet conform de arbeidshygiënische strategie volgen. Die ervaringen bespreekt TLN dan met de GCVB.

Lees het complete artikel Ledenmagazine TLN (Paul van der Linde)

Lees meer over het Beleid Reductie Aanrijdgevaar GCVB

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.