• Actueel
  • Nieuwe functies maken GPI 4 nog gebruiksvriendelijker

Nieuwe functies maken GPI 4 nog gebruiksvriendelijker

GPI30(update release maart 2022)

23 november 2021 is de nieuwe GPI online gegaan. De introductie heeft geresulteerd in een flinke boost in het aantal GPI's dat is gevolgd. Tussen de introductie en 1 februari 2022 hebben ruim 24.000 personen (+55%) de GPI gedaan. Door allemaal de GPI te doen en samen over veiligheid te praten, wordt het veiligheidsbewustzijn vergroot en daarmee de kans op ongevallen verkleind.

In de verbeterde GPI wordt verschil gemaakt tussen kandidaten die de GPI al vaker hebben gedaan en kandidaten die de GPI voor het eerst doen. Ook kun je nu uit een groot aanbod praktijkonderwerpen kiezen. Zo kan iedereen een ‘leerroute’ volgen die past bij de functie, rol of interesse die je hebt. Met deze nieuwsbrief informeren we je over de optimalisaties zoals gerealiseerd in de functionele en technische release van 7 maart 2022.

Goed beoordeeld en waardevolle reacties

De nieuwe GPI wordt gemiddeld genomen goed beoordeeld, maar er komen ook verbetersuggesties vanuit de kandidaten. In de nieuwe release zijn op basis hiervan de vragen en antwoorden bij sommige toetsvragen (waarop meerdere antwoorden mogelijk zijn) verduidelijkt.Dat er suggesties en commentaar wordt gegeven op de GPI is goed vindt ook de Governance Code Veiligheid in de Bouw, want met de GPI willen we juist iedereen motiveren om met elkaar te praten over veilig werken.

Nieuwe features technische release 7 maart 2022

Voortgang opslaan en GPI hervatten
De nieuwe GPI bevat veel meer praktijkonderwerpen. Je bent daardoor langer bezig dan bij de vorige GPI’s. Hierdoor is bij kandidaten ook de wens ontstaan om je GPI-voortgang op te kunnen slaan. Handig als je even wilt pauzeren of onverhoopt vastloopt. Goed nieuws: vanaf deze release is er een nieuwe functionaliteit: de knop ‘Hervat instructie’. Je vindt deze direct na de netwerktest aan het begin van de GPI.

Afronden ‘niet correct afgesloten examen’ nu geautomatiseerd
Het komt soms voor dat een kandidaat een GPI-toets (per ongeluk) niet correct inlevert of afsluit. Er wordt dan geen certificaat gegenereerd. De kandidaat vraagt zich dan af waar het certificaat is. Vanaf deze release is dit opgelost.Verder zijn er in deze release nog allerlei kleinere optimalisaties doorgevoerd voor de kandidaten en bedrijfsbeheerders.

Lees de complete nieuwsbrief GPI


Meer berichten over GPI

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.