• Actueel
  • Steeds meer grote partijen omarmen de SCL

Steeds meer grote partijen omarmen de SCL

bds ijsselmonde 020 ProRail Betonstaalbouw

Veiligheid is al sinds 2011 een issue in de bouwsector. De eerste initiatieven om serieus met het thema aan de slag te gaan, ontstonden binnen de spoorwegbranche. Hier ontwikkelde Dieter van Delft, adviseur Externe Kwaliteit bij ProRail, de Safety Culture Ladder. “Ik realiseerde me dat de veiligheid binnen bedrijven alleen kon verbeteren, als het thema onderdeel werd van de bedrijfscultuur en door iedereen werd gedragen. Omdat ProRail veiligheid hoog in het vaandel heeft en er binnen de spoorsector ruimte voor verbetering was, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Zo is de Safety Culture Ladder ontstaan.”

Houding en gedrag veranderen

“Als teams er eenmaal mee bezig zijn, valt altijd het kwartje en gaat iedereen anders kijken naar veiligheid. Dan hebben we het over intrinsieke motivatie en rest alleen nog de stap naar de ketenbenadering. In dat geval nemen zij ook hun leveranciers en onderaannemers mee in hun enthousiasme. Dit is beter voor ieders veiligheid op en rondom de bouw.”

Lees het complete artikel uit betonenstaalbouw.nl

Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten. We noemen deze gezamenlijke afspraak: Veiligheid in Aanbesteding (ViA). Hierbij wordt de zogenoemde NEN Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) ingezet om het veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.

Lees meer over Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

Veiligheid in Aanbesteding GCVB 2020

#SCL #ViA #Veiligheidsladder #veiligheid #aanbesteding #bouw


Meer berichten over ViA

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.