• Actueel
  • Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder (SCL - Trede 3)

Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder (SCL - Trede 3)

Samen klimmen op de veiligheidsladder boek

Het Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder (SCL) is uit en nu te bestellen! Dit praktische en leerzame werkboek vol opdrachten voor jou en je collega’s, met QR-codes naar video’s en podcasts over veiligheid als teamprestatie helpt je om samen de stap naar Trede 3 van de Safety Culture Ladder te zetten.

Vanuit de GCVB moedigen wij dit al sinds 2022 aan en hebben dit ook verankerd in contracten om veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Vanaf juli 2026 is Trede 3 vereist. Het werkboek is laagdrempelig en helpt je stap voor stap richting een veiligere werkcultuur en Trede 3 SCL.

KAM-adviseur Ginette Seelen van VB Groep bekeek het werkboek op verzoek van Bouwend Nederland, die het boek samen met Orly Polak publiceerde. 'Ik was nieuwsgierig. Bovendien ben ik hiervoor auditor geweest van de veiligheidsladder. Mooi om te zien welke acties bedrijven nemen om veiligheidsbewustzijn te stimuleren.' Ze is positief over het boek. 'Het staat vol met waardevolle oefeningen, zoals het bespreken van dilemma’s vanuit verschillende rollen of perspectieven'. Het boek is te bestellen bij Koninklijke Bouwend Nederland en Hubcreatie Limited.

Meer over werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder 

Lees meer over SCL en Veiligheid in Aanbesteding (ViA)


Meer berichten over ViA

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.