Nieuws

Ketenpartnersdag Strukton in teken van veiligheid

Ketenpartnersdag Strukton in teken van veiligheid

zondag, 09 oktober 2016

Op 5 oktober jl. heeft Strukton een ketenpartnersdag georganiseerd voor circa 60 belangstellenden. De dag stond in het teken van veiligheid. De belangrijkste vraag die tijdens de dag aan de orde kwam, was:

'Hoe kunnen wij er als bouwpartners samen voor zorgen dat iedereen aan het einde van de werkdag weer ongedeerd thuiskomt?’

TBI Veiligheidsdag 11 oktober 2016

TBI Veiligheidsdag 11 oktober 2016

maandag, 19 september 2016

Van elkaar leren

Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseert TBI de eerste TBI Veiligheidsdag. Op die dag staan alle TBI-bedrijven letterlijk en figuurlijk stil bij veiligheid met als thema ‘Leren van elkaar’. Ieder TBI-bedrijf geeft hier op zijn eigen manier invulling aan met presentaties, korte filmpjes en speeches. Een belangrijk onderwerp op de agenda zijn de verbetervoorstellen voor veiligheid die in de aanloop van dit event uit het veld zijn verzameld. Uit deze verbetervoorstellen is een top drie samengesteld die op 11 oktober wordt gepresenteerd en toegelicht. Zo wordt er invulling gegeven aan het thema 'Leren van elkaar'.

Klik hier voor meer informatie en veiligheidstips van de werkvloer.

Unica Event Governance Code Veiligheid in de Bouw

Unica Event Governance Code Veiligheid in de Bouw

maandag, 12 september 2016

Op woensdag 28 september organiseert Unica een bijeenkomst over de Governance Code Veiligheid in de Bouw. Via deze code werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren.

Blijf uit de dode hoek!

Blijf uit de dode hoek!

donderdag, 03 maart 2016

Aan de uitvoering van bouwprojecten is vaak onlosmakelijk verbonden dat (zwaar) bouwverkeer van- en naar de projectlocatie rijdt. Dit verkeer moet door stedelijke gebieden, krijgt te maken met smalle wegen en met andere weggebruikers, zoals fietsers. Met name schoolgaande kinderen vormen een kwetsbare groep. Zij zijn zich niet altijd bewust van het 'logge' karakter van een vrachtwagen. De dode hoek van de vrachtwagen is daarbij een van de gevaarlijkste punten. Heijmans werkt actief met basisscholen samen om het aantal ongelukken terug te brengen.

Gezichtsbepalende verandering in de infra

Gezichtsbepalende verandering in de infra

vrijdag, 03 oktober 2014

Met twee gerichte initiatieven willen de deelnemende organisaties aan de Governance Code ‘Veiligheid in de bouw’ de veiligheid langs weg en spoor verder verbeteren. Er worden uniforme eisen gesteld aan de signalerende bovenkleding van de eigen werknemers en onderaannemers, met als doel de eenduidigheid en herkenbaarheid te vergroten. Daarnaast zal een nieuw A-blad worden ontwikkeld voor het veilig plaatsen en verwijderen van afzettingen tijdens wegwerkzaamheden.

Ondertekenaars

Over de code

In de Governance Code Veiligheid in de Bouw werken opdrachtgevers & opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren. Lees verder.