• Actueel
  • Bouwsector gaat aanrijdingen te lijf

Bouwsector gaat aanrijdingen te lijf

Aanrijdgevaar verminderen doe je samen GCVB fec9b324

De ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hanteren sinds 1 januari 2021 nieuw beleid voor alle voertuigen en machines om ongevallen door aanrijding te reduceren. Tevens zullen met ingang van 1 januari 2022 alle partners van de ondertekenaars moeten voldoen aan de het beleid Veiligheid in Aanbesteding (artikel bouwmachines.nl).

Nieuw beleid aanrijding te reduceren

De ondertekenaars van de Governance Code, waaronder de zeven grote bouwbedrijven van Nederland, vinden dat er meer moet worden gedaan aan het voorkomen van aanrijdingen door manoeuvrerende voertuigen en machines. Beperken van het aanrijdgevaar was al opgenomen in de Governance Code, maar is inde 2.0 versie verder uitgewerkt in Nieuw Beleid Reductie Aanrijdgevaar.

Veiligheidsladder wordt verplicht

Een andere wijziging die gepland staat, is dat partners per 1 januari 2022 moeten voldoen aan Veiligheid in Aanbesteding (ViA) met een Veiligheidsladder. Vanwege corona was het niet haalbaar om dit al per 1 januari 2021 in te voeren omdat er diverse audits moeten worden afgenomen. Certificering verschilt van geval tot geval.

Lees het complete artikel o.a. met Fransina Ruijgrok, manager QHSE bij Dura Vermeer Divisie Infra (lid Kerngroep GCVB) in Bouwmachines.nl

 

#reductieaanrijdgevaar #ViA #veiligheid #bouw #beleid

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.