• Actueel
 • Veiligheidsontbijt 24 juni 2021

Veiligheidsontbijt 24 juni 2021

Veiligheidsontbijt digitaal GCVB kopie

Op donderdag 24 juni a.s. organiseren wij als Governance Code Veiligheid in de Bouw vanuit TBI in Rotterdam het Veiligheidsontbijt voor organisaties die de Governance Code hebben onderschreven. Vanwege de corona-maatregelen zal het ontbijt wederom digitaal plaatsvinden. Bart van Breukelen, Voorzitter Raad van Bestuur TBI neemt als gastspreker deel aan het ontbijt.

Tijdens het Veiligheidsontbijt informeren we management en veiligheidsverantwoordelijken bij Onderschrijvers (en Ondertekenaars) over de voortgang van onze activiteiten en actuele thema’s.

Omdat het ontbijt digitaal is, kunnen naast Onderschrijvers en Ondertekenaars
ook andere organisaties digitaal aanschuiven.

Digitaal Veiligheidsontbijt
Donderdag 24 juni 2021 van 8.00 tot 10.00 uur

Tijdens het ontbijt vertellen we u meer over onze plannen en actuele activiteiten, waaronder:

 • Een persoonlijk veiligheidsverhaal
  Cees van Dillen van Van Dillen Bouw neemt u mee in het verhaal van Aron de Jong. Aron overleefde een zwaar bouwongeval en is nu de VGM-coördinator. In die rol bereidt hij Van Dillen Bouw ook voor op de invoering van ViA. Zijn motto is: “Wat ik meemaakte, wil ik anderen besparen”. Cees vertelt wat er aan het ongeval vooraf ging en wat erop volgde. Hij laat daarmee zien wat veiligheid voor Van Dillen Bouw betekent en wat het belang is van aandacht voor veiligheid al tijdens het ontwerp en dus bij aanbestedingen en dus ook van ViA.

 • Veiligheid in Aanbestedingen (ViA)
  Henk van Vulpen (Rijksvastgoedbedrijf) en Marjan Blaauw (BAM Bouw en Vastgoed NL) praten u weer bij over ViA. Ze geven een korte introductie over ViA, de stand van zaken en actuele ontwikkelingen. Ze gaan in op vragen als: Welke ondersteuning krijgen bedrijven die willen voldoen aan de eisen van ViA? Waar kan ik informatie vinden over ViA en over de Veiligheidsladder? Hoe kies ik het juiste SCL product met de risicomatrix? Welke aanpak moet ik volgen? Waar kan ik terecht met mijn vragen over ViA na dit Veiligheidsontbijt? Verder zijn wij natuurlijk ook benieuwd hoever u binnen de eigen organisatie bent met de voorbereiding op de invoering van ViA. Met een korte poll willen we dit peilen.

 • Wat we samen doen om aanrijdingen op en rond de bouwplaats te voorkomen
  De kans dat iemand tijdens de uitvoering van een bouwproject wordt aangereden is zeer groot. Het risico staat in alle sectoren (bouw, rail en installatie) hoog op de lijst. Wilt u weten wat de Ondertekenaars én andere opdrachtgevers samen doen om aanrijdingen op en rond de bouwplaats te voorkomen? Anton van Opzeeland (RWS) en Werner van Eck (Heijmans) nemen u mee in de maatregelen die de sector hierin neemt.

 • Bart van Breukelen, voorzitter Raad van Bestuur TBI

Deelnemen aan het ontbijt

Vooraf aanmelden voor het ontbijt hoeft niet. U kunt op 24 juni via deze pagina direct inloggen en aanschuiven. De link zal tijdig op de site worden gepubliceerd.

Zet het ontbijt alvast in uw agenda. Gebruik hiervoor onderstaande agenda-reminder. Klik op de button en download de agenda-reminder. Open het bestandje met een rechter muisklik en selecteer uw agenda-tool (Microsoft Outlook, Apple Agenda). De afspraak wordt dan automatisch ik uw agenda geplaatst.

Toevoegen aan agenda [ICS] 

 

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer