• Actueel
  • Beleid Reductie Aanrijdgevaar binnen Strukton Civiel

Beleid Reductie Aanrijdgevaar binnen Strukton Civiel

Aandacht voor aanrijdgevaar Strukton 24save

Strukton is een van de initiatiefnemers en Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw. Net als andere Ondertekenaars en Onderschrijvers loopt ze voorop in veiligheid en de implementatie van nieuwe veiligheidsinitiatieven. Het nieuwe Beleid Reductie Aanrijdgevaar wordt actief geïmplementeerd. Lees hoe ze dat doen.

Aanrijdgevaar is een van de grootste gevaren

"Aanrijdgevaar is een van de grootste gevaren op bouwplaatsen en projecten. Ook binnen Strukton Civiel. Om deze reden zijn we gestart met de campagne, zoals gefaciliteerd vanuit de Governance Code Veiligheid in de Bouw. De manier waarop de verschillende stappen in communicatie zijn voorbereid, werkt erg fijn en zorgt voor een soepele communicatie. Binnen Strukton Civiel hebben we dit in eerste instantie verspreid via onze gebruikelijke kanalen, zoals intranet wat benaderbaar is voor alle Strukton medewerkers. Daarnaast hebben we ook gevraagd om specifieke aandacht op de bouwplaatsen via het verspreiden van toolboxen en ophangen van posters."

Beleid verankeren

"De rest van dit jaar zullen we gebruiken om het beleid te verankeren in onze standaarden en sjablonen. Op deze manier worden onze medewerkers in de voorbereiding van projecten al bewust van de maatregelen. Maatregelen die we samen moeten nemen om aanrijdgevaar te voorkomen op onze werken. Zo zijn we proactief en samen scherp op veiligheid!

Dilemma’s bij aanrijdgevaar

Naast de standaard middelen heeft Strukton enkele interviews afgenomen en verwerkt in een artikel in kwartaalblad Eén van Strukton Civiel. Dit artikel is geschreven vanuit herkenbare dilemma’s bij aanrijdgevaar op de bouwplaats, die spelen in verschillende rollen. Medewerkers binnen Strukton noemen praktijksituaties waarin veiligheidsdilemma’s altijd een rol spelen. Hein en guus helpen bij het herkennen van deze dilemma’s en het maken van een juiste keuze. Dit helpt indirect om aanrijdgevaar binnen Strukton Civiel te voorkomen. "We delen dit artikel graag met jullie ter informatie en mogelijk ter inspiratie".

Lees het artikel kwartaalblad Eén van Strukton Civiel

Lees alles over het nieuwe Beleid Reductie Aanrijdgevaar GCVB

 #Strukton #reductieaanrijdgevaar #GCVB #veiligheid #bouw #beleid #dilemma


Meer berichten over Aanrijdgevaar

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoerOngeldige invoer
Ongeldige invoer

Meer actueel nieuws

Volg ons op LinkedIn en Twitter of doe mee in onze LinkedIN groep.