Leren van Incidenten

Op een renovatieproject heeft een werknemer vanuit de omliggende constructie een zware stroomstoot gekregen (380V). De werknemer verplaatse draadstangen en beugels voor de luchtkanalen.

Op een project is tijdens het monteren van gevelbeplating een platenlift met wandplaat uit de kraan gevallen.

Tijdens het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Koningin Julianabrug vielen twee hijskranen om. Deze  kwamen samen met het brugdek op naastgelegen woningen en winkelpanden.

In 2016 heeft op het project SAA-ONE een ernstig ongeval plaatsgevonden. De voet van een medewerker raakte bekneld tussen het asfalt en de rups van een rijdende hoogwerker. Weet waar je collega’s zijn ZIE JE MIJ, ZIE IK JOU.

In 2014 zijn verschillende gevaarlijke situaties met de Varitrex Teleprof ladder gemeld. Naar aanleiding van het onderzoek naar de veiligheid van de ladder heeft leverancier (Altrex) een nieuwe veiligere versie uitgebracht.

Een minigraver kantelde bij het verwijderen van een ballaststeen. Deze kwam terecht op het spoor binnen de gevaarzone. Een naderende goederentrein kon niet meer op tijd stoppen.

Bij het hijsen van een staalconstructie bezweek de verbinding en viel de kolom uit het hijsmiddel. De kolom viel op een shovel, die in het valbereik stond. Gelukkig was de bestuurder net uitgestapt.

Een opgebouwde tijdelijke ondersteuningsconstructie uit Layher systeem bezweek plotseling. Tijdens de instorting raakte één persoon zwaar gewond.

Een graafmachine reed per ongeluk achteruit en kantelde achterover in een drooggelegde gracht. De bediening van een bandengraafmachine verschilt van dat op een rupsgraafmachine.

Bij het storten van een betonvloer werd een betonpompinstallatie gebruikt. Nadat de betonpomp tussentijds is verplaatst, raakte een medewerkergewond door een heftig slaande beweging van de eindslang.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer


Ongeldige invoer