• Actueel
  • CASESTUDIES De Veiligheidsladder (ViA)

CASESTUDIES De Veiligheidsladder (ViA)

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen of contracten. Daarbij hanteren zij de NEN Veiligheidsladder (NEN Safety Culture Ladder). Veel bedrijven in de bouw hebben de certificering al doorlopen.

In deze serie casestudies delen we regelmatig hun ervaringen. Gebruik de casestudies ook om te delen in uw eigen netwerk.

1. De Veiligheidsladder & Gebr. Van Kessel

‘Binnen VolkerWessels is veiligheid één van de drie kernwaarden: ‘we werken veilig of we werken niet’ is een uitspraak die je vaak hoort op de werkvloer’, zegt Chantal de Morée, veiligheidskundige en hoofd KAM (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) bij Gebr. Van Kessel (onderdeel van het VolkerWessels concern). Om een formeler karakter te geven aan die kernwaarden, werd besloten om met de veiligheidsladder aan de slag te gaan. ‘Ook omdat ProRail hierbij één van de kartrekkers was’. IJzerman, één van de bedrijven onder de paraplu van Van Kessel, doet veel groenonderhoud langs het spoor. ‘ProRail stelde nieuwe eisen aan hun procesaannemers, dus was het voor ons interessant om daarmee aan de slag te gaan.’

Lees de complete casestudy: De Veiligheidsladder & Gebr. Van Kessel (pdf)

Lees meer over Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

#ViA #certificering #Veiligheidsladder #SCL #veiligheid #bouw #GCVB

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer